Tiny Houses in Gasselternijveen?

De gemeente Aa en Hunze zegt in haar woonvisie nieuwe woonconcepten te stimuleren en te faciliteren. Dit doet de gemeente door ruimte te creëren voor onder andere kleinschalige nieuwe initiatieven en energie te steken in de begeleiding van al bestaande initiatieven.

In de samenleving, en bij ons als raadsleden van de gemeente Aa en Hunze, bestaat er belangstelling voor het mogelijk maken van Tiny Houses in onze gemeente. Vorig jaar juni heeft Dorpscoöperatie de Brug in Gasselternijveen een plan ingediend bij het college van B&W voor het plaatsen van Tiny Houses in Gasselternijveen. Tot op heden hebben we helaas nog geen duidelijke reactie van hen ontvangen. 

Nu er grond beschikbaar is in Gasselternijveen heeft Gemeentebelangen zich georiënteerd om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. We overwegen een pilot Tiny Houses te starten om op kleine schaal werkende weg te leren. Een en ander moet nader onderzocht en uitgewerkt worden, er is immers een breed scala aan mogelijkheden. Daarvoor gaan we ook in gesprek met initiatiefnemers.

Wij zijn blij met de reacties die we naar aanleiding van ons bezoek aan Tiny Houses over de gemeentegrens hebben ontvangen. Het is een bevestiging van belangstelling voor kleinschalige wooninitiatieven. Wij zullen ons daar zeker hard voor gaan maken, samen met de dorpscoöperatie. 

Wilt u direct op de hoogte gehouden worden? Mail naar secretariaat@gbaaenhunze.nl uw verzoek. Gewoon doen! Wij zorgen ervoor dat uw mail terechtkomt bij de juiste mensen van Dorpscoöperatie de Brug in Gasselternijveen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn