Verdubbeling N34

Opnieuw spraken we over een onderwerp in de raadsvergadering (6 februari) die er voor onze inwoners echt toe doet: De plannen van de provincie voor de verdubbeling van de N34. Althans het proces rondom deze plannen.

Hoewel het dus niet over de inhoud ging, was het logisch dat de insprekers dit moment grepen om hun voorkeur uit te spreken voor oplossingen voor verkeersplein Gieten. Twee insprekers, beide vertegenwoordigers van een grotere achterban, met tegengestelde belangen. Maar, voor iedereen is helder: het belangrijkste punt in deze kwestie is het voorkomen of zelfs het verminderen van geluidsoverlast.

We spraken over de brief die de raad van Aa en Hunze naar de provincie stuurt. Een zienswijze en verzoek tot overleg, vóór het formele proces van start gaat. In de brief verwoorden we als raad ons standpunt als het gaat om het vervolgproces en de verantwoordelijkheden. Én we vragen extra aandacht voor een zorgvuldige borging van de omgevingsaspecten, waaronder geluid en landschappelijke inpassing.

De toevoeging ‘rekening houden met natuurwaarden’, voorgesteld door PvdA en Groen Links, hebben we met een amendement weer laten schrappen. Niet omdat we natuur niet belangrijk vinden, maar omdat de natuurwaarden wettelijk al ruim beschermd worden. Extra benoemen leek zowel ons als de VVD niet nodig. 

Facebook
Twitter
LinkedIn