Zoutwinning

We complimenteren het college voor de aanvulling op de reeds ingediende zienswijze op het ontwerp winningsplan voor zoutwinning door de Nedmag.

De redenen waarom er vanuit Aa en Hunze niet ingestemd kan worden met het nieuwe winningsplan worden helder en duidelijk naar voren gebracht. De nadruk wordt onder meer gelegd op het maatschappelijk draagvlak.

Er komen steeds meer signalen vanuit de inwoners in het winningsgebied dat er schade ontstaat door de bodemdaling veroorzaakt door gestapelde mijnbouw. Annerveensche- en Eexterveenschekanaal dragen al enige jaren vol trots de titel ‘Beschermd dorpsgezicht’. Het zou toch erg jammer zijn dat de historische panden welke bepalend zijn voor dit beschermde dorpsgezicht schade zouden oplopen. Bovendien zijn de Veenkoloniën momenteel erg in trek bij de toeristen.

Gezien de vele negatieve bijwerkingen van de zoutwinning moeten we ons gaan afvragen of er in de toekomst nog wel draagvlak is voor deze vorm van mijnbouw. We zijn dan ook van mening dat het nieuwe winningsplan van de Nedmag geen doorgang mag krijgen en dat deze aanvulling op de door het college reeds ingediende zienswijze hier een belangrijke bijdrage aan levert.

Facebook
Twitter
LinkedIn