Verbazend

Veel verbazing was er in de raad vanavond. Verbazing om een reactie, verbazing om een amendement, of zelfs over twee, en verbazing over een artikel in de Schakel.

De najaarsrapportage was aan de orde. Een rapportage waarin een grote som geld ‘over’ was, ten opzichte van de begroting van 2020. Geld dat vrij komt en een andere bestemming kan krijgen. Uiteraard kan het naar de reserves vloeien. Maar het kan ook worden gereserveerd voor een bepaald doel.

Wij dienden een amendement in om € 500.000 te reserveren voor een accommodatie in Gieten. Waarom? Omdat wij het van groot belang vinden dat hier snel een oplossing komt en ons college hiermee een mooie start heeft.

Een verkiezingsstunt volgens meerdere partijen. Onzin, zeggen wij. Al jaren zijn we in gesprek met dorpsbelangen en meerdere verenigingen om te zoeken naar oplossingen. Al jaren denken we daarin mee. Achter de schermen weliswaar. Het bleef een tijd hangen bij de eventuele mogelijkheid bij Braams. Toen dat langer bleek te duren, zijn we opnieuw weer in gesprek gegaan. En nu er opnieuw weer een accommodatie dreigt weg te vallen, is het tijd voor grotere actie. Daar zijn alle partijen het over eens.

En wij hadden daar heel graag alvast geld voor weggezet. We kregen daarin echter geen enkele partij mee. Het amendement werd verworpen. Is er nu een man overboord? We denken het niet. Ook ons college is zich ervan bewust dat er snel stappen moeten worden genomen. Maar wat ons betreft was het een stuk prettiger geweest als er alvast een som geld bestemd was voor dit dossier.

Facebook
Twitter
LinkedIn