Comfortabel en veilig als basis

Op een enkel knelpunt na gaat het goed met de wegen in onze gemeente. We gaan daarin al jaren voor kwaliteitsniveau ‘Basis’. In de praktijk blijkt dit een goed uitgangspunt te zijn om de wegen comfortabel en veilig te kunnen houden. Donderdag spraken we in de raad over het wegenbeleidsplan ter voorbereiding op de besluitvorming tijdens de raad van 4 maart.

Met de keuze ‘Basis’ houden we onze wegen kwalitatief op orde. Hoewel het voorstel puur om het beleid over het onderhoud gaat, hebben we ook een aantal concrete knelpunten genoemd. Knelpunten die al langere tijd een doorn in menig oog zijn. Hier moet iets aan gebeuren, willen we ten minste kunnen zeggen dat de wegen comfortabel en veilig zijn.

Ook hebben we enkele fietspaden benoemd, slecht begaanbaar door het gebruik van auto’s. En niet te vergeten de trottoirs in verschillende dorpen, vervormd door stevige boomwortels. Daar moet wat ons betreft goed naar gekeken worden. En daar moeten we met elkaar iets van vinden. Want, willen we een mooie oude boom behouden, of willen we een veilig trottoir? Of kan beide misschien? Per geval zal het bekeken moeten worden. De wethouder herkende dit en zei een inventarisatie van deze plekken een goed idee te vinden. Dat is wat ons betreft het begin.

Kennen jullie zo’n oncomfortabele of onveilige plek? Laat het ons weten.

Facebook
Twitter
LinkedIn