Ruimte voor ruimte

De regeling ‘ruimte voor ruimte’ is bedoeld om de verrommeling van het landschap tegen te gaan en het mooie te behouden en te versterken. In onze ogen een nuttige regeling. Maar, wat betekent dit eigenlijk? Aan het begin van deze maand stond er een ‘ruimte voor ruimte’ zaak op onze agenda.

Bestemmingsplanwijziging Balloo 34

Alleen maar lovende woorden waren er tijdens de raadsvergadering van donderdag 4 maart over de bestemmingsplanwijziging van Balloo 34. Op verzoek van een particulier is de bestemmingsplanwijziging van een perceel grond aan de orde. Van agrarische bestemming naar woonbestemming. Een stal en een mestsilo zijn al afgebroken. Door de afbraak van het voormalig bedrijfsgebouw is er geen sprake meer van een agrarisch bedrijf. In ruil voor de sloop van het bedrijfsgebouw mag er bij saldering van 750 vierkante meters één vrijstaande woning op het perceel gebouwd worden. Bij 2000 vierkante meter zelfs twee woningen. Dat hoeft niet op één locatie te zijn. Je mag de meters van twee oude agrarische bedrijfsgebouwen op verschillende locaties bij elkaar optellen om de benodigde meters te krijgen. Ruimte voor ruimte dus.

Van landbouw naar wonen

Voor deze bestemmingsplanwijziging van landbouw naar wonen zijn geen zienswijzen ingediend. Men heeft elkaar hierover in Balloo goed geïnformeerd. Dus komt er een woning bij op het perceel Balloo 34. En de bestaande woonboerderij mag in hetzelfde plan gesplitst worden in twee woningen. In tijden van schaarste van woningen is het alleen maar mooi dat de ‘ruimte voor ruimte’ regeling hier van één woning drie kan maken. Mooi voor de direct betrokkenen én voor Balloo.

Facebook
Twitter
LinkedIn