Betalen voor zuivere parkeertijd

We zien graag dat er per minuut betaald gaat worden op het parkeerterrein bij het Gasselterveld. Dit brachten we met een motie ter sprake binnen de raad. Binnenkort moeten bezoekers daar betalen voor het parkeren. Technisch zou het mogelijk moeten zijn om per minuut te betalen. De betaling is namelijk cashless. Dat betekent dat er alleen per betaalpas of telefoon betaald kan worden. Of dit ook kan binnen het systeem dat voor het Gasselterveld is aangeschaft, is niet duidelijk.

Kijken naar de mogelijkheden

In de plannen is nu gesteld dat het parkeergeld 2 euro per uur wordt, met een maximum van 6 euro. Iemand die net even iets later dan een uur terug is bij de auto betaalt 4 euro. Dit vinden we niet gastvriendelijk. De gemeente gaat echter niet over de hoogte van het parkeergeld. Wel is er goed overleg met Staatsbosbeheer en de provincie over het Gasselterveld. De wethouder heeft beloofd ons verzoek mee te nemen naar dit overleg en te kijken naar de mogelijkheden. De motie hebben we daarom niet in hoeven dienen.

Andere partijen gaven aan eerst maar eens een jaar te experimenteren. Wij zijn echter voor directe invoering, mits dit technisch mogelijk is.   

Facebook
Twitter
LinkedIn