Bouw Vrijheidshof Gieten kan binnenkort beginnen

Er wordt volop gebouwd in Gieten. Op de voormalige Groene Kruis locatie aan de Naweg bouwt de Volmacht zes twee-onder-één-kap sociale huurwoningen. De woningen zijn energiezuinig en levensloopbestendig. Aan het Boddeveld is begonnen met het bouwen van twaalf koopwoningen. Acht levensloopbestendige en vier twee-onder-één-kap.

Binnenkort wordt er begonnen met de bouw van tien vrijstaande woningen op het voormalige hertenkamp aan de Oude Groningerweg. Voor de nieuw ontstane openbare ruimte werd een naam gezocht. Vanuit de historische vereniging Gieten is het idee ontstaan om het de naam Vrijheidshof te geven. Deze naam is voortgekomen uit het verhaal van zeven Engelse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog vochten voor onze vrijheid. Bij Noord Esch, nabij de nieuwe locatie, zijn zij neergestort. Hun graven bevinden zich op het naastgelegen kerkhof.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn