Meld schade door gaswinning bij het Schadeloket in Annerveenschekanaal

Sinds dit voorjaar zit in multifunctioneel centrum De Badde in Annerveenschekanaal het schadeloket van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Inwoners uit de regio kunnen hier terecht met vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen.

Inwoners van bepaalde postcodegebieden in het Drents-Groningse aardbevingsgebied kunnen een financiële compensatie krijgen voor de waardevermindering van hun woning. Het blijkt dat in Drenthe alleen inwoners van Spijkerboor geld krijgen als hun huis minder waard wordt vanwege de gaswinning. Dit leidt zowel bij ons als in de buurdorpen tot onbegrip.

We willen benadrukken dat het belangrijk is om bij schade aan het huis door gaswinning, dit zeker te (blijven) melden bij het steunpunt. Spijkerboor valt nu onder de waardedalingsregeling, omdat daar meer dan 20% van de schademeldingen zijn uitgekeerd. Daarom is het zo van belang om als inwoner uit de buurdorpen schade te (blijven) melden, zodat inzichtelijk wordt voor het instituut om hoeveel schade het óók gaat in de omliggende dorpen. Per 1 januari zal de waardedalingsregeling worden geactualiseerd en hopelijk zijn er dan meer dorpen die dan gebruik kunnen maken van deze regeling.

Het schadeloket is op maandagmiddag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Hier zijn dan ‘zaakbegeleiders’ aanwezig. Zij kunnen vragen beantwoorden over schadeafhandeling, uitleg geven over de Waardedalingsregeling en helpen met het indienen van een aanvraag. Schade melden? Neem dan uw identiteitsbewijs en inloggegevens voor DigiD mee. Gewoon doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn