Op initiatief van Gemeentebelangen dienen alle fracties motie in over behoud kinderhartchirurgie UMCG

Tijdens de raadsvergadering van gemeente Aa en Hunze hebben op initiatief van Gemeentebelangen alle fracties een motie ingediend. Met deze motie verzoekt de gemeenteraad het college een brief richting minister Ernst Kuipers te sturen voor het behoud van de kinderhartchirurgie in het UMCG.

Dit, omdat met het verdwijnen van de kinder- en complexe hartchirurgie niet alleen de essentiƫle hartzorg uit het Noorden verdwijnt, maar ook een gat slaat in de multidisciplinaire zorgverlening van het ziekenhuis. Daarnaast is met het verdwijnen van deze afdeling, het niet meer mogelijk om longtransplantaties bij kinderen uit te voeren als deze chirurgen verdwijnen. Bovenal is het voor ouders van kinderen die een operatie moeten ondergaan, de lange reistijd een enorme belasting bovenop de zorgen die zij al hebben.

In de motie vreemd aan de orde van de dag (een motie die gaat over een onderwerp dat niet op de agenda van de raad staat) wordt verzocht dat de gemeente Aa en Hunze, zo mogelijk samen met andere gemeenten in onze provincie, een krachtig afkeurend signaal richting Den Haag dient te sturen. De motie is aangenomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn