Ivo Berghuis uit Gieten wethouderskandidaat Gemeentebelangen Aa en Hunze

Ivo Berghuis (45) is door de nieuwe fractie van Gemeentebelangen Aa en Hunze aangewezen als wethouderskandidaat. Nadat Henk Heijerman (65) aangaf na de verkiezingen verder te willen gaan als raadslid, is de partij een interne procedure gestart. Na goede gesprekken is kandidaat Ivo uiteindelijk door de hiervoor opgerichte sollicitatiecommissie voorgedragen aan de nieuwe fractie. Allen waren unaniem akkoord. 

Bijdrage leveren aan omgeving en inwoners 

Analytisch, resultaatgericht, samenwerkingsgericht en een verbinder. Zomaar enkele kenmerken die Ivo goed omschrijven. Met veel enthousiasme stelde hij zich beschikbaar voor een eventueel wethouderschap: “Ik vind het belangrijk en waardevol om een bijdrage te leveren aan mijn omgeving en haar inwoners. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer die ik ook graag als wethouder in de praktijk zou willen brengen.” 

Goed voorzieningenniveau en naoberschap behouden en versterken 

Ivo woont samen met zijn vrouw Alja en hun twee kinderen in Gieten. “We wonen in een van de mooiste gemeenten van Nederland. Een afwisselend gebied met mooie natuur, met landbouw en actieve dorpen. We hebben een goed voorzieningenniveau en naoberschap geldt hier nog steeds. Punten waar ik mij graag voor inzet om deze te behouden en te verstevigen. Maar we hebben ook te maken met uitdagingen waarvan ik een paar opsom: tekorten in het sociaal domein, een overspannen woningmarkt, een grote woningopgave en de energietransitie. Uitdagingen die ik aan wil gaan voor het behoud en versterken van onze leefomgeving.” 

Nieuwe fractie Gemeentebelangen 

Nu de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend zijn, weet Gemeentebelangen ook wie namens de partij in de raad komt. Henk Heijerman, Rabbe Vedder, Greet Oosterhuis, Piet Wolters, Peter Mulder, Roelof Brands, Bertus Reinders, Alja Boelen en Ina Oortwijn maken onderdeel uit van de nieuwe raad van gemeente Aa en Hunze. Een volgende logische stap zijn nu de coalitiegesprekken. “Uiteraard gaan we met alle partijen om tafel en gaan we het gesprek aan waarbij we alle opties open houden.” 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn