“Gaston, wanneer kom je bij ons?”

Annerveenschekanaal trekt ten strijde tegen de minister uit boosheid over de waardedalingsgrens van het Groninger gasveld. In de verdeling van locaties voor waardedalingsvergoedingen doet postcode 9654 niet mee.

Voor ons raadslid Ina Oortwijn voelt dat als bij het uitdelen van cheques bij de Nationale Postcode Loterij. Daarom draagt de actie die Ina samen met haar collega raadslid Marie-Claire Neesen (GroenLinks) organiseert deze originele naam.

Woningen met postcode 9654 worden aan drie kanten ingesloten door postcodes waar wel waardedalingsvergoedingen kunnen worden geclaimd. Het is onbegrijpelijk en niet uit te leggen aan inwoners dat de buren in de lintdorpen, die links en rechts van Annerveenschekanaal (ook een lintdorp) liggen, wel kunnen claimen en de inwoners van Annerveenschekanaal niet. Het dorp is hierin verworden tot een ‘witte vlek’.

Om hiervoor aandacht te vragen bij staatssecretaris Vijlbrief heeft inmiddels bijna iedereen de handtekeningenlijst getekend en hangt er voor een raam van bijna elk huis in Annerveenschekanaal een poster. Een poster is overhandigd aan Burgemeester Hiemstra die het namens het college graag ontving. Het college is blij met de actie. Het draagt bij aan brieven die het college al naar Den Haag heeft gestuurd.

De lijst met handtekeningen zal op een geschikt moment persoonlijk aan staatssecretaris Vijlbrief overhandigd worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn