Gemeentebelangen houdt ‘Gang op de ket’

Zomervakantie! De tijd om erop uit te trekken! Met de camper, caravan of tent. Gemeente Aa en Hunze is een van de meest aantrekkelijke toeristische gemeentes van Drenthe. Dit is te zien op de vele fietspaden die onze gemeente rijk is. Tussen de bloeiende aardappelvelden en het goudgele wuivende graan verwonderen vele fietsers zich over het prachtige landschap die kenmerkend is voor onze mooie gemeente.

Veilig fietsen is een van de onderwerpen die Gemeentebelangen Aa en Hunze hoog in het vaandel heeft staan en ook in de zomervakantie komen de raadsleden van Gemeentebelangen Aa en Hunze regelmatig in actie om zich op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen welke gaande zijn in hun gemeente.

Het fietspad Spijkerboor en Eexterveen is een lang gekoesterde wens van de inwoners van deze dorpen zodat hun kinderen veilig naar de school op Eexterveen kunnen fietsen. Alhoewel het lijkt of er geen schot in dit fietspad zit is het tegendeel waar. Diverse procedures zijn inmiddels opgestart zodat met de aanleg hiervan in de nabije toekomst zal worden begonnen.

Maar een deel van het tracé is nog niet bekend. Gaat het fietspad langs de Hunze of gaat het toch de andere kant op. Daarom hebben enkele raadsleden van Gemeentebelangen afgelopen zondag het tracé verkend en gekeken welke kant het fietspad op zou kunnen gaan.

Gemeentebelangen hoopt dat ook dit deel van het tracé snel zijn definitieve vorm zal krijgen zodat in de nabije toekomst de schooljeugd veilig naar Eexterveen kan fietsen en de toeristen nog meer kunnen genieten van de mooie veenkoloniën.

Aan Gemeentebelangen zal het niet liggen. Zij houdt ‘Gang op de ket’.

Facebook
Twitter
LinkedIn