Werkbezoek Tammenga Timmerwerken

Door: Greet Oosterhuis en Henk Heijerman

Waren we in 2022 op de eerste zaterdag van november samen onderweg in de Spil-express naar de Gedenkplaats in Esterwegen in Duitsland, vanochtend komt iedereen met eigen vervoer naar Julianalaan 5 in Gasselte.
Familie Tammenga ontvangt ons graag en na de koffie krijgen we een uitgebreide rondleiding op en door het bedrijf. Wat 18 jaar geleden achterin de schuur van de boerderij begon is inmiddels uitgegroeid tot een echt familiebedrijf met 16 medewerkers.
Tammenga Timmerwerken is actief in ‘houtbewerkingen’. Kozijnen, ramen en deuren worden op maat gemaakt. Ook complete nieuwbouw, verbouw, uitbreidingen en renovaties behoren tot het werkterrein. Daarnaast wordt ‘tuinhout’ geleverd voor uw droomtuin. Een allround bedrijf dat als het om hout gaat kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Kwaliteit verondersteld duurzaamheid: het hout waarmee gewerkt wordt komt uit goed beheerde bossen en beschikt over verschillende keurmerken, waaronder FSC.
Het bedrijf straalt professionaliteit uit in wat ze maken maar ook als het gaat om het personeelsbeleid. Er is veel aandacht voor de werkomgeving qua inrichting, bijvoorbeeld eigentijdse machines die het werk lichamelijk minder belastend maken. En persoonlijke aandacht voor het personeel is zeker een plus. De medewerkers, met of zonder bijzondere bagage, voelen zich hier op hun plek. Er wordt rekening gehouden met wat een ieder kan maar ook is er aandacht voor het creëren van een voor ieder optimale werkplek waar zijn of haar competenties tot hun recht komen. Door die persoonlijke aandacht ontzorgt Tammenga zijn personeel.
Het bedrijf is landschappelijk goed ingepast. Toch staat er buiten veel opslag wat beter ondergebracht kan worden in een ‘schuur’. Daarvoor is een aanvraag gedaan en deze wordt op dit moment getoetst door de gemeente. Tammenga had dat graag persoonlijk willen toelichten. Dat is een vraag vanuit ondernemerschap die wij meenemen. Dat zou toch gewoon moeten kunnen? Ook dat hoort bij: geef ondernemers de kans zich te ontwikkelen. Tammenga Houtbewerkingen is op alle fronten een prachtig bedrijf dat geleid wordt door een familie, dat zie je niet alleen, je voelt het gewoon ‘stilletjes’. Dank voor jullie gastvrijheid.

Facebook
Twitter
LinkedIn