Bertus Reinders draagt voorzitterschap over aan Rabbe Vedder

GROLLOO – Een feestelijk moment, afgelopen weekend in Grolloo. Hier werd in het bijzijn van familie van Bertus Reinders en raads- en bestuursleden van Gemeentebelangen het voorzitterschap overgedragen. Tien jaar lang was Bertus Reinders een zeer bevlogen fractievoorzitter van de lokale partij.

Iemand die het beste met iedereen voor heeft en altijd zijn afspraken nakomt. Dat komt in je op zodra je het over Bertus Reinders hebt. Een persoon die zich hard maakt voor de partij maar ook zeker voor inwoners, ondernemers en verenigingen. En iemand die zich gemeentebreed inzet voor het leefbaar houden van dorpen en dorpshuizen. Na tien jaar fractievoorzitterschap is het tijd voor een wisseling. De fractie van Gemeentebelangen wilde Reinders graag in het zonnetje zetten en hem bedanken voor zijn tomeloze inzet. Hij werd zaterdag dan ook verrast door zijn eigen fractie in ‘zijn’ Grolloo. Sinds 2010 is Bertus Reinders raadslid voor Gemeentebelangen.

Rabbe Vedder uit Annen is vanaf 1 april de nieuwe fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Rabbe is sinds 2018 raadslid voor Gemeentebelangen. ,,In het begin van deze raadsperiode, in 2022, is het fractievoorzitterschap al binnen de partij ter sprake gekomen. We wisten dat Bertus op 1 april van dit jaar het fractievoorzitterschap zou overdragen. Ik had er toen net een raadsperiode opzitten en heb van dichtbij kunnen ervaren wat het voorzitterschap inhoudt. Dat heeft mij toen doen besluiten deze functie te ambiëren. Al twee jaar lang werk ik hier samen met Bertus naartoe. Ik zie hem echt als een prettige leermeester met een goede politieke antenne. Met zo’n voorganger kan ik niet beter gepositioneerd staan!”

foto Saskia Jans

Facebook
Twitter
LinkedIn