Onze wethouder

“Sinds 19 mei 2022 ben ik namens Gemeentebelangen Aa en Hunze wethouder in onze mooie gemeente en dat doe ik met veel plezier. Ik ben geboren en getogen in Gieten en daar woon ik met mijn partner en onze twee kinderen nog steeds.

Na mijn studie rechten in Groningen heb ik gewerkt bij verschillende overheidsinstanties en als laatste bij een middelgrote gemeente als teammanager. Daarnaast was ik al geruime tijd maatschappelijk betrokken op verschillende gebieden en in verschillende rollen. Zo heb ik in het bestuur gezeten van Toerfietsclub Gieten en ben ik voorzitter geweest van Stichting Wielerpromotion Oostermoer die de Superprestige veldrit in Gieten organiseerde. In 2013 ben ik ook politiek actief geworden.

Gemeentebelangen was voor mij de partij die het beste bij mij paste. Een partij die dicht bij de inwoners en ondernemers staat, laagdrempelig is, die een financiële gezonde gemeente nastreeft maar ook ambitie heeft, leefbaarheid hoog in het vaandel heeft staan, onafhankelijk is van de landelijke partijen én met een lange staat van dienst. In de periode 2014-2018 heb ik Gemeentebelangen in de gemeenteraad mogen vertegenwoordigen. Een periode waar ik veel heb kunnen leren van het raadslidmaatschap en het politieke werk. Omdat ik in 2018 meer prioriteit wilde leggen bij mijn gezin heb ik toen een stapje terug gedaan, maar ik vond het politieke speelveld te leuk om helemaal los te laten. Gelukkig kon ik toen voorzitter worden van onze partij waardoor ik toch betrokken bleef.

Eind 2021 kwam de mogelijkheid voorbij om mijn ambities kenbaar te maken voor het wethouderschap. De reden hiervoor is dat ik het belangrijk en waardevol vind om een bijdrage te leveren aan mijn omgeving en haar inwoners. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer die ik ook graag als wethouder in de praktijk wil brengen. We wonen in een van de mooiste gemeenten van Nederland: een afwisselend gebied met mooie natuur, met landbouw en actieve dorpen en inwoners. We hebben een goed voorzieningenniveau en naoberschap geldt hier nog steeds. Punten waar ik mij graag voor inzet om ze te behouden en te verstevigen. We hebben te maken met uitdagingen zoals tekorten in het sociaal domein, een overspannen woningmarkt met een grote woningopgave, de energietransitie en de energiearmoede. Uitdagingen die ik aan wil gaan voor het behoud en versterken van onze leefomgeving, zodat het ook in de toekomst goed wonen, leven, werken en recreëren is in Aa en Hunze.”