In de studio van Radio Aa en Hunze

Oktober 2021 – Afgelopen dinsdag is een aantal van ons op bezoek geweest in de studio van Radio Aa en Hunze. Aanleiding is dat de gemeenteraad op 7 oktober jl. unaniem positief was over de aanwijzing van Radio Aa en Hunze als lokale publieke media-instelling in onze gemeente voor 2022 tot en met 2026.
Letterlijk én figuurlijk hebben we onder het genot van koffie en een stuk Zuidlaarderbol geluisterd vanuit de studio. Naar onze eigen muziekkeuzes, die varieerden van the Animals tot Egbert Meijers, maar ook vooral naar de enthousiaste verhalen van Frederik de Jong en Karin Konietzka. Zij zijn twee van de vele vrijwilligers die radioprogramma’s maken met muziek, cultuur, sport, politiek en actueel nieuws. De programma’s worden ook uitgewisseld met Tynaarlo Lokaal. Naast een lokale samenwerking op het gebied van uitzendingen, is er ook samenwerking met journalistieke opleidingen door het aanbieden van stageplaatsen.
Naast een heuse studio van waaruit de medewerkers samen met gasten programma’s inhoud geven, heeft Radio Aa en Hunze een bus van waaruit ze op locatie programma’s maken. Zo berichtten ze afgelopen weekend vanaf Run Forest Run in Rolde. “Door juist naar buiten te gaan en zichtbaar te zijn ontmoet je nieuwe luisteraars. Nieuwe luisteraars krijg je ook door gasten te ontvangen in de studio”, aldus Frederik en Karin. En zo is het!
Alle medewerkers hebben door de jaren heen veel plezier gehad aan hun ‘radiowerk’ en hebben ambities. Hun studio verdient een slag van hobbyisme naar professionaliteit. Meer ruimte voor diverse gasten en groepen waardoor er nog meer programma’s voor elk wat wils gemaakt kunnen worden. De plannen en vrijwillige handen voor de aanstaande verbouwing zijn al geregeld. Aan Radio Aa en Hunze geven we mee dat ze voor de verbouwing ook een beroep kunnen doen op het Leefbaarheidsfonds van Aa en Hunze.
Benieuwd naar Radio Aa en Hunze? Je luistert via 105.6 FM (ether), 101.0 (kabel) of radioaaenhunze.nl.
Facebook
Twitter
LinkedIn